Rata ja autot

Rataesittely


Rata

Ratamme on saanut kokeneemmilta kuljettajilta kiitosta vauhdikkuudestaan ja vaativuudestaan. Erityisesti kuljettajien turvallisuuteen on kiinnitetty huomiota. Radan reunat on suojattu joustavilla putkivalleilla, jotka suojaavat kuljettajia tehokkaasti. Auto ei myöskään jää myötäilevän putkivalliin kiinni niin helposti kuin rengasvalliin ja rata pitää muotonsa varmasti.

Ratamme on betonipäällysteinen, mikä tekee ajamisesta nautittavaa. Ohjaus ei ole liian raskas, kuten monesti asfaltoiduilla radoilla. Oikealla kumiseoksella varmistamme hyvän pidon ja samalla helpon ajettavuuden. Pituutta radalla on noin 300 metriä profiilista riippuen.


Autot

Automme ovat Ranskalaisen SODI KART:in RX8 malleja. Ajaminen on helppoa, sillä autoissa on vain kaksi poljinta, kaasu ja jarru. Lopusta pitää huolen alennusvaihteella varustettu automaattikytkin. Tiukka huolto-ohjelma takaa autojen hyvän kunnon ja tasaväkiset kisat. Ikäraja autoihin on 13 vuotta ja pituusraja 140cm. Molemmat näistä tulisi täyttyä.

Autoissa on kiinnitetty erityistä huomiota ajettavuuteen ja turvallisuuteen. Autoista on riisuttu pois mm. sähköstartit ja akut yms. ylimääräinen paino. Autoissamme ei ole myöskään lisäpainojärjestelmää, vaan meillä kisat kisataan kuljettajien välisinä, eikä sotketa ajo-ominaisuuksia turhilla painoilla.

Autoa ympäröi iskuja absorboiva puskurirakenne, jonka etuosa kestää jopa 3 tonnin iskun päästämättä sitä runkoon asti. Kun joissain autoissa kuljettajan ajoasentoa säädetään penkin asennolla, RX8 autossa säädetään polkimien etäisyyttä. Tämän ansiosta kuljettaja istuu autossa huomattavasti tukevammin, matalammalla ja ajomukavuus sekä ajo-ominaisuudet ovat paremmat.


Auton tekniset tiedot

Merkki SODI KART
• Moottori HONDA 270cc
• Alennusvaihde, automaattikytkin
• Säädettävät polkimet
• Katalysaattorit
• Huippunopeus rajoitettu 60 km/h